注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 

咸蛋滚汤  

2008-07-25 12:23:50|  分类: 忽然想起 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
    上个月,上上个月,我人既状况都可以用咸蛋滚汤嚟形容。
    结果,7月中,老豆系从化又带咗成箱咸蛋返嚟俾我同吖妈食。佢仲好叻咁讲,边D系咸鸡蛋,边D系咸鸭蛋。
鬼唔知咩,不过我就真系唔想知了。
    讲起咸蛋,虽然我都中意食,但系当你日日中午系公司好似抽奖咁打开盒饭,都总系抽中荷包蛋又或者系咸鸡蛋,生活又点过吖,衣嘎又唔系真系好穷。
    最后,我念唔系广州人就应该唔明我讲紧咩嘞,包括字啦,题目啦。
    唔知你明唔明呢?
    生活,有时真系可以好讽刺。
    可以点?笑下咯,嚟个本来就系我既强项。
  评论这张
 
阅读(272)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017